venerdì 26 settembre 2008

CINNAMON-ROLLS




RETETA ELENA SUEDIA
Am gasit reteta pe culinar si am incercat-o.Mi-a iesit foarte bine zic eu .
Pt 40 de bucati avem nevoie de:
*125 g unt sau margarina
*5dl lapte
*50g drojdie proaspata
*132 g zahar
*jumatate lingurita sare
*840g faina
*coaja rasa de portocala-facultativ
UMPLUTURA:
*100g unt sau margarina la temperatura camerei (eu am pus unt si cred ca e mai bine cu unt)
*88g zahar
*2 linguri scortisoara
PENTRU UNS DEASUPRA:
*1 ou batut cu 2 lingurite de apa
*zahar perlat sau nuci,alune,migdale macinate mai grosolan(nu se pune zahar tos)
*hartie de copt pentru tava sau hartiute de muffins
Se topeste untul si se adauga laptele.Se incalzesc la temperatura degetului 37 grade.Se faramiteza drojdia intr-un castron si se dizolva in putin lichid(cel cu lapte si unt).Se adauga restul de lichid,sare zahar si aproape toata faina,coaja de portocala.Se pastreaza putina faina pentru intins aluatul.Se framanta aluatul pana se dezlipeste de marginile castronului.Se acopera aluatul si se lasa sa creasca 30 de minute.
Se face umplutura: se amesteca zaharul cu scortisoara si untul.Se pune aluatul pe o planseta tapetata cu faina si se framanta.Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua dreptunghiuri de 30/40 cm.Se intinde umplutura,uniform peste ele,dupa care se ruleaza sub forma de rulada.Se taie bucatele de 1,5-2 cm latime care se aseaza cu partea taiata in sus ,in tava.Se mai lasa rulourile sa creasca ,acoperite cu un servet,inca 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 250 de grade celsius.Se ung rulourile cu amestecul de ou apa si se presara zahar,nuci deasupra.Se coc rulourile in mijlocul cuptorului 10 minute(pana se rumenesc frumos).
SE POT CONGELA SI SE INCALZESC LA MICROUNDE.


6 commenti:

Teo ha detto...

Roxana draga, multumesc mult de comentariu, acum am intrat si eu pe blogul tau. Ai un super blog, dar mai ales un super "bucalat" ... e atat de scump :)

Si eu tot baiat o sa am, mai este cca o luna si o sa ne cunoastem.

Te pup, esti o mamica/bucatareasa extraordinara :*

roxana.m. ha detto...

multumesc,Teo pentru aprecieri,dar mai am multe de invatat.

kris ha detto...

Cred ca e o reteta de incercat :-)) Desi mi-am promis sa nu fac pana in decembrie dulciuri ;-)

roxana.m. ha detto...

adevarul e ca sunt pline de calorii si din reteta asta mi-au iesit f multe-te sfatuiesc sa faci in jumatate cantitatile.

kris ha detto...

mmm...iar imi trag cu ochiul :-))

Georgiana ha detto...

Yummy! Eu sunt mare fan scortisoara!
Ai un baietel tare scump, sa iti traiasca si sa va bucurati de el!
Pupici!