martedì 23 settembre 2008

FRIGARUI DE PUI CU OREZ TURCESC

Azi am facut aceste frigarui din piept de pui si trebuie sa recunosc ca sunt inventie proprie.Avem nevoie de:1 piept de pui
300g ciuperci
1 ardel rosu sau gogosar
praf de curry
sare
piper
OREZUL TURCESC:1 cana de orez,2 linguri ulei,delicat,3 cani de apa.
Se taie pieptul de pui cubulete potrivit de mari si se condimenteaza cu sare ,piper si curry.Se lasa sa se marineze o ora,dupa care se pregatesc frigaruile alternand carnea cu ardelul si ciupercile si se pun la fript pe gratarul incins.
Intre timp pregatim orezul:se clateste orezul in apa rece si se scurge bine de apa.Se pune la prajit in uleiul incins amestecandu-se mereu sa nu se prinda( 5 minute ).Peste orez se toarna apa fierbinte amestecata cu delicat si se lasa sa fiarba pana nu mai este deloc apa.Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de cratita.Se ia orezul de pe foc si se acopera repede cu un capac lasandu-se 10 -15 minute,dupa care se serveste alaturi de frigarui.















Nessun commento: