mercoledì 16 luglio 2008

PRAJITURA CARLA


Este o prajitura pe care o fac de cand eram in liceu.Reteta o am de la o colega de clasa
.


FOI:

250g faina 50g unt
1 lingura amoniac
50ml lapte
1 ou
1lingura cacao

Amoniacul se dizolva in lapte si se face un aluat din toate ingredientele.Se inmparte compozitia in doua si se coc doua foi,pe dosul tavii,la foc potrivit cam 10 min fiecare foaie.Trebuie sa fim atenti pentru ca se ard foarte repede.

MIJLOCUL PRAJITURII:

4oua
6 linguri zahar tos
4 linguri faina


Galbenusurile cu zaharul se amesteca pana devin spuma,apoi se adauga 4 linguri faina,amestecand usor cu o furculita .la sfarsit se adauga albusurile care au fost si ele batute spuma.Se coace in tava dreptunghiulara de aragaz(aceeasi pe care am folosit-o si la coptul foilor cu cacao),in care punem hartie de copt.Egata cand trece proba scobitorii.

CREMA:

5 linguri faina se fierb in 300 ml lapte.150g unt se freaca spuma cu 200g zahar tos.Se pune zeama de la 2 lamai si se amesteca cu crema de lapte,rece.

Se pun o foaie cu cacao-crema,apoi foaia de pandispan-crema si la urma foaia cu cacao.Deasupra se pune o glazura de ciocolata si nuca de cocos sau bilute colorate sau ce vreti voi.
Se da la rece si este buna a doua zi cand se poate taia.


1 commento:

gabryela ha detto...

mi se pare interesanta prajitura si asa vrea sa o fac,te rog sa-mi spui ce dimensiuni are tava pe care o folosesti?
o zi buna si La multi ani!