giovedì 25 settembre 2008

CORNURI MOI



RETETA LUCIANA.M.
Avem nevoie de:un plic drojdie uscata;
o lingurita sare;
2 linguri pline miere sau 6 linguri zahar muiate in lapte;
250 ml lapte cald;
500-550g faina alba;
25g unt;
1 galbenus de ou pentru uns.
Drojdia pusa intrr-o cana cu 2 linguri apa calda si lasata 15 minute la crescut.Intr-un bol se amesteca toate ingredientele si drojdia si se framanta bine.Se pune sa creasca intr-un loc caldut o ora.Dupa ce a crescut se intinde aluatul pe masa intr-o foaie nu prea subtire si se fac cornurile pe care le umplem dupa preferinta (eu am pus gem de visine si dulceata de trandafir).Se ung cu ou si se presara cu granule de zahar.Se mai lasa la crescut in tava 20 de minute ,apoi se pun la copt 30 de minute la 180 de grade(depinde de cuptor,pana se rumenesc frumos).
Aceste cornuri se pot face si sarate umplute cu sunca sau cascaval.
Marturisesc ca la inceput eram cam sceptica ,cand am vazut ca aluatul e un picut mai dur,dar intr-adevar ies foarte moi,pufoase.De altfel au incercat aceasta reteta multe fete de pe culinar si sunt la fel de incantate.


Nessun commento: